ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ

Ο Νίκος Βέρτης γεννήθηκε στην Ολλανδία και από πολύ μικρός ασχολήθηκε με την μουσική. Παίζει μπουζούκι από 7 χρονών και η πρώτη του επαφή με το τραγούδι έγινε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Ξεκίνησε να τραγουδά σε μικρά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας.

Το 2002 ξεχώρισε τόσο στο καλοκαιρινό όσο και στο χειμερινό σχήμα του “Ρόδον” όπου και έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2003!

Τον Φεβρουάριο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Πολύ απότομα βραδιάζει”. Τραγούδια όπως το “Αστέρι μου”, το “Πολύ απότομα βραδιάζει”, το “Αν φύγεις” αλλά και το “Σαν τρελός σε αγαπάω” έγιναν τεράστιες μουσικές επιτυχίες και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Νίκος έδωσε αμέσως το στίγμα του στην δισκογραφία και την νυχτερινή διασκέδαση!

Τον χειμώνα 2003 – 2004 έρχεται στην Αθήνα όπου συνεργάζεται με την Πέγκυ Ζήνα στο “Απόλλων” με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η συνεργασία τους μάλιστα σφραγίστηκε με δύο ντουέτα, το “Είμαστε χώρια” και το “Χανόμαστε”, δυο ακόμη μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες…
Στην 3η απονομή των βραβείων “ΑΡΙΩΝ” ο Νίκος Βέρτης παίρνει το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη για το 2003!

Τον Μάιο του 2004 ο Νίκος ξεκινά μια σειρά πολύ πετυχημένων εμφανίσεων στο “Ρόδον” της Θεσσαλονίκης οι οποίες παρατείνονται μέχρι και τον Αύγουστο!
Τον Σεπτέμβριο του 2004 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος, “Πάμε ψυχή μου” με τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους και αμέσως γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό! Τραγούδια όπως το ομότιτλο, το “Πως τολμάς”, το “Θυμάμαι”, το “Σε μένα” κ.α. έχουν γίνει επιτυχίες!
Την ίδια περίοδο, ο Νίκος ξεκινά τις εμφανίσεις του στο “Posidonio”, οι οποίες στέφθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος του έδειξε την αγάπη του γεμίζοντας ασφυκτικά το μαγαζί κάθε βράδυ εως τον Οκτώβριο 2008 όπου σταμάτησε την συνεργασία του! Το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2008 εμφανιστηκε στο μαγαζι “Όραμα” της συμπρωτεύουσας σημειώνοντας ακόμη μια φορά μεγάλη επιτυχία.
Στην 4η απονομή των βραβείων “ΑΡΙΩΝ”, ο Νίκος Βέρτης είναι υποψήφιος στην κατηγορία του Καλύτερου Λαϊκού Τραγουδιστή.

Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφορεί το πλατινένιο single “Πες το μου ξανά” και γίνεται το τραγούδι της χρονιάς!
Το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί το πλατινένιο album “Πως περνώ τα βράδια μόνος” , σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου, με μεγάλες επιτυχίες όπως το “Πες το μου ξανά”, “Ποια εσύ”, “Πως να το εξηγήσω”, “Δεν σε νοιάζει”, “Κάποτε θα δεις” , κ.ά.

Το 2006 ο Νίκος Βέρτης καθιερώνεται ως ένα από τα πρώτα ονόματα κάνοντας ένα απίστευτο ρεκόρ! Δέκα μήνες σεζόν στο μαγαζί που εμφανίζεται με τρομερή επιτυχία!

Το Μάρτη του 2007 απομονώνεται με τους συνεργάτες του σε ένα σαλέ στη Βασιλίτσα Γρεβενών και ηχογραφεί εκεί (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) τη νέα του δισκογραφική δουλειά. Τον Μάιο κυκλοφορεί το album “Μόνο για σένα”. Το ομότιτλο τραγούδι και το “Μάτια μου γλυκά” γίνονται τα hits του καλοκαιριού. Δυο μήνες μετά την κυκλοφορία γίνεται πλατινένιο το album και αρχές 2008 γίνεται διπλά πλατινένιο…
Ο Νίκος Βέρτης αναμφισβήτητα γίνεται ο τραγουδιστής της χρονιάς!
Τον Οκτώβριο του 2007, κυκλοφορεί το τρίτο κατά σειρά video clip από το album, το “Δεν μ’ αγαπάς”.

Τον Ιούνιο του 2008 παραλαμβάνει το βραβείο για το καλύτερο video clip στην κατηγορία σύγχρονο λαϊκό, από το μουσικό κανάλι MAD.
Εκεί έγινε και η παρουσίαση του νέου του τραγουδιού, “Όνειρο Αληθινό”.
Μετα την επιτυχια του στο Posidonio τον Οκτώβριο του 2008 ξεκινάει για την παγκόσμια περιοδεία του σε Αυστραλία, Αμερική, Καναδά και Ευρώπη.
Τελευταίος σταθμός των συναυλιών, ήταν το Λονδίνο στις 17/01/2009.

Το Μάρτιο του 2009 παρέλαβε το ετήσιο βραβείο “ΧΡΥΣΗ ΠΟΡΕΙΑ” για τη μέχρι τώρα προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.
Στα τέλη του ίδιου μήνα, κυκλοφορεί και ο νέος του δίσκος, με τίτλο “Όλα είναι εδώ”. Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Δημήτρης Δέκος, ο Νίκος Γρίτσης, ο Παναγιώτης Παυλής, ο Αδάμος και ο ίδιος ο Νίκος Βέρτης, υπογράφουν τα 12 τραγούδια που εμπεριέχονται σε αυτόν. Τραγουδια όπως το “Να μ’ αγαπάς” , το “Δεν τελειώσαμε” έχουν γίνει μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες. Μέρα με την μέρα ο κόσμος αγαπά όλο και περισσότερο τα τραγούδια του δίσκου .
Λίγο μετά το Πάσχα, συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου 2009, ξεκινησε τις εμφανίσεις του στο “Κέντρο Αθηνών”, για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας σε καλοκαιρινή σεζόν οι οποίες συνεχίζονται με επιτυχία καθώς ο κόσμος για άλλη μια φορά δείχνει την αγάπη του γεμίζοντας κάθε βράδυ το μαγαζί. Σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία αυτή είναι η ανακαίνιση που έγινε στο Κέντρο Αθηνών, η οποία δημιούργησε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος δίνοντας νέα πνοή και ευχάριστο κλίμα. Στις 9 Μαΐου 2010 ο Νίκος Βέρτης ολοκληρώνει την σειρά εμφανίσεων κάνοντας ένα νέο απίστευτο ρεκόρ! Σχεδόν δεκατρείς μήνες σεζόν στο “Κέντρο Αθηνών” με τρομερή επιτυχία! Ο Νίκος Βέρτης, παράλληλα με την προετοιμασία και τις πρόβες για τις επικείμενες εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη, συνεργάστηκε με τη Νατάσα Θεοδωρίδου για ένα νέο τραγούδι σε μουσική και στίχους του Γιώργου Μουκίδη, με τίτλο “Ένα φίλο μου καλό να βρω”. Πρόκειται για ένα τραγούδι που συνδιάζει το λαϊκό και τον μοντέρνο ήχο.

Την Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010, ο Νίκος Βέρτης ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο “Όραμα” Θεσσαλονίκης, έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες του, με πολύ όρεξη και κέφι να προσφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης την καλύτερη διασκέδαση! 17 Οκτώβρη ολοκληρώνει με επιτυχία τις εμφανίσεις στο μαγαζί που εμφανίζεται και ετοιμάζεται για μοναδικές εμφανίσεις σε Κύπρο, Γερμανία, Ολλανδία με τελευταία στάση στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας στις 3 Απριλίου 2011.Αργότερα κυκλοφορεί το single “Φεύγω” όπου οπτικοακουστοποιείται και έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Το 2011 μετά από δισκογραφική απουσία δύο ετών ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει με ολοκαίνουρια δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Είμαι μαζί σου». Ο δίσκος περιέχει μία σειρά από μεγάλες επιτυχίες που αγαπήθηκαν όσο λίγα τραγούδια. Το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο του στο CD υπογράφουν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Ηλίας Φιλίππου ενώ και τα υπόλοιπα τραγούδια αποτελούν δημιουργίες σπουδαίων συνθετών και στιχουργών, όπως ο Αντώνης Βαρδής, η Όλγα Βλαχοπούλου, ο Γιώργος Τσοπάνης και ο Βασίλης Γιαννόπουλος. Το “αν είσαι ένα αστέρι” ξεπερνάει το φράγμα των 10.000.000 προβολών στο youtube και γνωρίζει τεράστια επιτυχία, ενώ στα Mad Video Music Awords παίρνει το βραβείο του καλύτερου videoclip .Ο δίσκος περιλαμβάνει και ένα ντουέτο με την Sharit Haddad, την Madonna του Ισραήλ.
Στις 5 Μαΐου του 2011 ο Νίκος Βέρτης υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα δυναμικό come back μετά από 3 χρόνια απουσίας του από την παραλιακή και ξεκινάει μια καινούρια συνεργασία με το “Fantasia Live” ενώ πραγματοποιεί και λίγες εμφανίσεις στο “Οραμα” στην Θεσσαλονίκη. Η συνεργασία αυτή με το “Fantasia Live” κρατάει μέχρι και το τέλος Μαΐου του 2014 όπου μετά από 6 επιτυχημένες συνεχόμενες σεζόν απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι αποτελεί αναμφισβήτητα την καλύτερη επιλογή και το νούμερο 1 προορισμό για κέφι και διασκέδαση.

Τον Φεβρουάριο του 2013 πραγματοποιεί και 3 εμφανίσεις στην Αυστραλία και επιστρέφει με την νέα του δισκογραφική δουλειά στην οποία υπογράφει την μουσική 7 τραγουδιών καθώς και τους στίχους του “Να χαμογελάσω”! Ο τίτλος του προσωπικού του δίσκου “Προτάσεις” και τους στίχους οι Ναταλιά Γερμανόυ, Όλγα Βλαχοπούλου, Γιώργος Τσοπάνης, Βαγγέλης Κουζέλης, Ρένα Κάμαρη και μουσική επίσης ο Δημήτρης Δέκος και Γιώργος Γαλανός.
Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία την πρώτη του περιοδεία με μια παραγωγή διεθνών προδιαγραφών σε 10 πόλεις της Ελλάδας.

Το χειμώνα του 2014 ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει ανανεωμένος στη νυχτερινή Αθήνα, σε ένα γνώριμο για αυτόν στέκι, στο “Κέντρο Αθηνών”. Η επιστροφή του στο “Κέντρο Αθηνών” ύστερα από 4 χρόνια ξυπνάει μνήμες από τις άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις του εκεί που κράτησαν 12 συνεχόμενους μήνες! Οι αναμνήσεις παραμένουν ζωντανές για το αθηναϊκό κοινό που κάθε βράδυ γεμίζει και πάλι ασφυκτικά τον χώρο και τον αποθεώνει με πολλά χειροκροτήματα.

Scroll Up