ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

Ένα μικρό κορίτσι από τη Βόρεια Ελλάδα … Από μικρό συμμετείχε σε χορωδίες και έρχεται σε επαφή με την μουσική της Βυζαντινής και την παραδοσιακή μουσική του Πόντου και της Θράκης. Τελειώνει τις σπουδές της στο σχολείο παραϊατρικών επαγγελμάτων και στη συνέχεια αφιερώνεται ολοκληρωτικά στη μουσική. Στο πλευρό του Χρήστου Μηρέντζη κερδίζει το κοινό της Θεσσαλονίκης με την ζεστή, βαθιά φωνή της, την πάθος της και την έντονη παρουσία της πάνω στη σκηνή.
2001 σταθμός στην καριέρα της αποτελεί η ερμηνεία στο τραγούδι των Λευτέρη Παπαδόπουλο και Μίμη Πλέσσα  «Τι σου ‘κανα και πίνεις»  όπου το συναρπάζει και μαγεύει μια ολόκληρη Ελλάδα που σιγοτραγούδα.
2002 Το τραγούδι  «Ναι θα πω» γίνεται διαχρονική επιτυχία με μεγάλη απήχηση στα καρδιές του κόσμου. Ατελείωτες και σημαντικές οι συνεργασίες της με σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές.
Στο δίσκογραφικό βίο της μετράνε τρεις προσωπικές δουλειές
Συμμετοχή στο ζωντανό «Από καρδιά», με τον Γιώργο Νταλάρα, στην  δισκοθήκη (Το πέρασμα, Παιχνίδι είναι, Ο δρόμος) τρία cd (Το παρελθόν θυμήθηκε με τους «Απαντάτι», ευχές, Ψηλά τακούνια) «Οπωσδήποτε παράθυμο» Νικολακοπούλου-Αντύπας-Σπάθα, «Δίψα» του Νίκου Πορτοκάλογου, «Ποτέ όπως πριν» του Μανώλη Φάμπελου, «Απόψε όλοι θα δουν» Τάκης Μπουγάς, «Θα πιω το μεσηύτη το φεγγάρι» ένα αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.
Δισκογραφικά συνεργάζονται με τον Αντώνη Βάρδη, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Νίκο Αντύπα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Νίκο Πορτοκάλλου, τον Στέφανο Κορκόλι, τον Σάννη Μπαλτζή και πολλούς άλλους.
Ο τελευταίος δεκαετίας επίσης δίνει σειρά συναυλιών στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επίσης με την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Ορφέα Περίδη, τον Κώστα Μακεδόνα και άλλα «Το λάθος», «Το άσχημο πλήγμα», «Το τσιγάρο βαρύ», «Ναι θα πω», «Σύνθετα» είναι τραγούδια όπου η Μελίνα δίνει τον ορισμό της σύγχρονης ερμηνευτριας που έχει βαθιές ρίζες στο λαϊκό τραγούδι.

Με Φωνάζε Με Με Μικρό μουΜελίνα Αλανίδου - Μή Στο Σπίτι Δεν Μένε Κανείς
Μελίνα Αλανίδη - Προσωπική Επιλογή Καλοκαίρι μου αγκαλιά μου Δεν έχω διεύθυνση

Scroll Up