ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

Ο  Γιάννης Πλουταρχος είναι από τις πιο χαρισματικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Έχει ερμηνεύσει εξαιρετικές μπαλάντες, ερωτικά αλλά και λαϊκά τραγούδια. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς και μεγάλους τραγουδιστές και έχει κυκλοφορήσει πολλές και αρκετές φορές πλατινένιους δίσκους. Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο για συναυλίες, στις οποίες πάντα εντυπωσίασε. Ο Γιάννης Πλουτάρχος γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1970 σε ένα χωριό κοντά στο Ορχομενό και το πραγματικό του όνομα είναι Ιωάννης Κακοσεΐος. Η αγάπη του για τη μουσική ήταν ξεκάθαρη από πολύ μικρή ηλικία. Όταν ήταν 16 χρονών εγκαταλείπει την πόλη που γεννήθηκε για να βγει η Αθήνα για να ασχοληθεί με το τραγούδι, παράλληλα με την κομμωτική που επιθυμούσε να κάνει. Έτσι τα πρώτα χρόνια, δουλεύει στο κομμωτήριο, ενώ εμφανίζεται και σε μικρά μαγαζιά της πρωτεύουσας. Στη συνέχεια εγκαταλείψει για δύο χρόνια το τραγούδι, απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατούσε και την άκρατο ανταγωνισμό, όμως η επιθυμία του να γίνει κανείς τραγουδιστής δεν τον άφησε. Έτσι επιστρέφει δριμύτερος; με αποτέλεσμα να γίνει σταδιακά το μεγάλο όνομα που γνωρίζουμε σήμερα.

Ο  Γιάννης Πλουταρχος άρχισε να εμφανίζεται σε μεγάλες μπουζούκλες εκείνης της εποχής, ξεκινώντας από τον «Ροδόλφο», στη συνέχεια στέφθηκε δίπλα σε σπουδαίες ονομασίες της μουσικής σκηνής, όπως Γιάννης Πουλόπουλος, Ρίτα Σακελλαρίου, Γιώργος Μαζωνάκης, ο Θέμης Αδαμαντίδης και ο Στέλιος Ρόκκος. Εμφανίζονται μαζί τους σε ιστορικά κέντρα, όπως το «Τούνελ», η «Νεράιδα» και η «Φαντασία», τα οποία μονοπωλούσαν την ενδιαφέρουσα εκείνα τα χρόνια. Ακολούθησαν γνωριμίες με ανθρώπους της μουσικής, στους οποίους ήταν και ο επόμενος παραγωγός του, Γιώργος Μακράκης, ο οποίος του έδωσε και το ψευδώνυμο «Πλουτάρχος». Το 1998 κυκλοφορεί ένα ενιαίο με τίτλο το όνομα του και έτσι συστήνετε στο κοινό. Θα ακολουθήσει το τέλος του έτους, η ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μόνο εσύ». Ξεχωρίζει το τραγούδι «Ένας Θεός», το οποίο λατρεύεται από το κοινό. Οι εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα συνεχίζονται πιο δυναμικά, μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου. Επίσης, κυκλοφορούν δύο ντουέτα, με την Κωνσταντίνα και το Στέλιο Διονυσίου, που περιέχονται στα προσωπικά τους δίσκους.,

Το 2000 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ του Γιάννη Πλουτάρχου με τίτλο «Υπήρχαν ορκοι», το οποίο τα περισσότερα τραγούδια θα γίνουν επιτυχίες. Πολύ γρήγορα, ο Γιάννης Πλουτάρχος θα γίνει το αγαπημένο παιδί του κόσμου, ενώ ο δίσκος θα γίνει πλατινένιος. Τα τραγούδια «Φυσάει πολύ», «Υπήρχαν ορκοι», «Μόνο εγώ σ ‘αγαπάω», «Σε ξεπέρασα», «Σε χαούν» και αρκετά άλλα γίνονται από την πρώτη στιγμή μεγάλα σουξέ. Ο τραγουδιστής καθιερώθηκε πλέον στην συνείδηση ​​του κόσμου και την ίδια χρονιά ξεκινά εμφανίσεις στο Ποσειδώνιο, όπου και θα μείνει για τα επόμενα χρόνια. Το 2001 κυκλοφορεί το δίσκο «Μικρές φωτογραφίες» που γίνεται σύντομα πλατινένιο και ξεχωρίζουν τα κομμάτια «Αχ κορίτσι μου», «Φίλε», «Αν είσαι η αγάπη», «Τι κάνεις με το σταυρό», «Σαν να είσαι εδώ», «Κάτσε λίγο να σε δω »,« Όλα εσύ ». Ο Γιάννης Πλουτάρχος έχει ήδη γίνει πρώτο όνομα και πρωταγωνιστής στο Ποσειδώνιο. Το επόμενο έτος κυκλοφορεί το δίσκο «Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής», το οποίο σηματοδοτεί μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και τα «Μήπως σας ζητήσαμε πολλά», «Δεν σου αρέσουν τα μάτια σου», «Σάββατο έκαψα για σένα», το στόμα καίει τώρα τα χείλη σου »,« Φοβάμαι εμένα, εμένα και μόνο ». Ο δίσκος αυτός επανακυκλοφορεί και πάλι με προστεθεί ένα νέο κομμάτι, το «Ποιο μονοπάτι».

Άλλη μια δισκογραφική δουλειά που γίνεται πλατινένια με τίτλο «Πάει λίγο χρόνο», κυκλοφορεί το 2003, ο οποίος επανακυκλοφορεί και αυτός, συμπεριλαμβάνοντας το τραγούδι «Αν θυμήσω το όνειρο μου» του Μίκη Θεοδωράκη. Από αυτό το άλμπουμ, ακούστηκαν περισσότερο τα τραγούδια «Πώς να γίνε ξένοι», «Μόνο εσύ», «Το γράμμα», «Να με θυμάσαι δυνατά», «Γιατί είσαι όλα αυτά που δεν μπορώ να πω ».. Εντωμεταξύ, η επιτυχία του στο Ποσειδώνιο συνεχίζεται και το 2004 τραγουδάει για ένα χρόνο συνεχόμενα, χωρίς διακοπή, καταστρέφοντας όλα τα ρεκόρ. Το 2005 αποχωρεί από τις πίστες και δοκιμάζει την τύχη του στο εξωτερικό, κάνοντας μια παγκόσμια περιοδεία στην Αμερική, την Αυστραλία, την Κύπρος, τη Νότια Αφρική, ξεκινώντας από τους ομογενείς. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, κυκλοφορεί άλλη μία δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όλα σε σου έφρεκα», το οποίο και γίνεται δύο φορές πλατινένιο. Το ομώνυμο τραγούδι καθώς και τα «Θα τα σπάσω όλα», «Γιατί έχεις φύγει», «Η αυτοκαταστροφή σου» και «Λεπτομέρειες» γίνονται μεγάλα σουξέ. Στα τέλη του χρόνου, αφήνει τον Ποσειδώνιο και εγκαθίσταται στο Κέντρο Αθηνών, όπου και θα συνεχίσει τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις του για τις επόμενες εποχές.

Το 2006, αφού ερμηνεύει άλλο ένα ντουέτο με την Κωνσταντίνα, έρχεται ο διπλός πλατινένιος δίσκος «Κρυμμένα μυστικά». Ξεχωρίζουν τα «Αφιερωμένο», «Ένας άντρας που αγαπούσε χωρίς όρια», «Όλα ήταν ψέματα», «Με τι καρδιά» και άλλα. Τον χειμώνα συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Κέντρο των Αθηνών και το επόμενο καλοκαίρι κυκλοφορεί το διπλό άλμπουμ “Στιγμές” με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, αλλά και 6 ολοκαίνουριες τραγούδι με το «Ανά σα» να κλέβει τις εντυπώσεις. Το 2008, ένα ακόμα δίσκος είναι γεγονός. Ο τίτλος «Όλοι γεννιέται στην ψυχή» με τα τραγούδια «Να πας», «Είσαι υπέροχη» «Μες σε αυτόν τον κόσμο» «Αν θα γίνεις εσύ», «Κοίλα τι κάκασε» και το όνομα να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Η ίδια χρονιά εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο Ρεξ. Το καλοκαίρι του 2009 κάνει μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2010 κυκλοφορεί το δίσκο «Προσωπικά δεδομένα» που γίνεται πολλαπλά πλατινένιο και τα τραγούδια «Το φωνάζω», «Θησαύρος», «Πόσο ωραία μάτια έχεις», «Απόψε αιμορραγώ» γίνονται τρελές επιτυχίες. Επίσης, εμφανίζεται σε ένα νέο κατάστημα στο Γκάζι, το “Acro”.

Τον επόμενο καιρό, θα το δείτε στο νυχτερινό κέντρο «Cosmosstage» (όπου θα παραμείνει για δύο χρόνια). Το 2011 έρχεται μια μεγάλη συνεργασία για τον Γιάννη Πλουτάρχο, αυτή με τον Ιταλό ερμηνέα Albano Carrisi στο δίσκο «Δυο φωνές , μια ψυχή », ο οποίος γνωρίζει το χρώμα της πλατίνας 15 φορές. Με την ερμηνεία του σε αυτό το δίσκο, ο  Γιάννης Πλουτάρχος κέρδισε ευρωπαϊκή βραβείο καλύτερης ερμηνείας. Τα τραγούδια αυτού του δίσκου συγκλονίζονται και γίνονται όλες οι επιτυχίες. Τον χειμώνα 2011-2012 συνεχίζεται στο Cosmosstage ενώ ταυτόχρονα κυκλοφορεί και το άλμπουμ “Η δύναμη του έρωτα”. Ξεχωρίζουν τα «Μην έρχονται», «Σε θέλω», «Στο αντίθετο ρεύμα», «Δεν τηλεφωνήσατε», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνεται και η 24ωρη »σαν κομμάτι bonus που ξεχώρισε από το προηγούμενο άλμπουμ. Το καλοκαίρι του 2012 ξεκινάει άλλη μια περιοδεία σε όλο τον κόσμο, αλλά και με πολλούς σταθμούς στη χώρα μας. Το 2013 κυκλοφορεί το δίσκο «Κάτω από τον ίδιο ήλιο», στο οποίο τα τραγούδια «Ψυχή μου πονά», «Δεν με παίρνει», «Ο έρωτας ακούει στο όνομά σου» γίνονται αγαπημένα.

Την άνοιξη του ίδιου έτους συνεργάζεται με τον Πέγκη Ζήνα στην «Θέα» και το καλοκαίρι στο ίδιο μαγαζί με τον Νίκο Οικονομόπουλο και το συγκρότημα Μέλισσες. Θα ακολουθήσει άλλη μια παγκόσμια περιοδεία και στις αρχές του 2014 θα εμφανιστεί στο θέατρο Πάλλας με τον Μίμη Πλέσσα σε μια συνεργασία-σταθμό στην καριέρα του. Το καλοκαίρι που μας πέρασε θα συνεργαστεί με τον Παντελή Παντελίδη στο Teatro και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει για άλλη μια φορά εξαιρετικές συναυλίες σε όλο τον κόσμο, αλλά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Τον Δεκέμβριο, θα κυκλοφορήσει το τελευταίο δισκογραφικό του έργο με τίτλο «Ο άνθρωπος σου», το οποίο έχει ήδη αγκαλιάσει τους θαυμαστές του. Μέχρι στιγμής έχει ξεχωρίσει το όμοιο τραγούδι, ενώ πολύ σύντομα θα γίνουν επιτυχίες και πολλά από τα υπόλοιπα.

Scroll Up